Om oss

Om Laurbærbarn

Laurbærbarn AS er et startet opp i Vik i Sogn i 2017, og er i dag en nettbutikk som selger etisk & bærekraftig produserte produkter til barn. Nå holder vi til i Namsos, hvor Anne Berit har vokst opp. Vi importerer og selger hovedsakelig klær - men også en god del interiør, leker, produkter til foreldre og sengetøy. Klærne vi tar inn er nøye utvalgt, slik at du som handler kan med 100% trygghet handle giftfrie, økologiske og rettferdig produserte produkter til deg selv og barnet ditt. Vi ser stadig etter nye leverandører og GJERNE norske. Vi ønsker at våre små skal kunne bevege seg fritt i behagelige klær uten farlige innholdsstoffer. Vi er opptatt av etisk og miljøvennlig produksjon, og velger ut produsenter med strenge sertifiseringsvilkår som ekseempelvis GOTS-sertifisering (Global Organic Textile Strandard).

Når det gjelder interiøret har de fleste av produsentene vi samarbeider med også høye miljøsertifiseringer. Men så har vi noen leverandører hvor kun deler av interiøret er økologisk, eksempelvis Bloomingville. Bloomingville har kommet med en fantastisk fin økologisk serie som vi virkelig ønsket å ta inn. Og i bestillingsporsessen dukket det opp et viktig prinsipp for oss: miljøpersektivet. Dersom vi velger å ta inn få varer fra mange leverandører, blir det utrolig mange forsendelser og vi går i mot våre egne verdier. Vi har troen på at dersom vi støtter leverandørenes forsøk på økologisk og miljøvennlig produksjon - vil vi belyse verdien av dette. Derfor vil det være noe av interiør som ikke har økologisk sertifisering. Men leverandørene følger etiske retningslinjer som vi kan stå for, og de ønsker virkelig å samarbeide om en mer miljøvennlig produksjon. Vi opplyser så godt vi kan på hvert enklet produkt - slik at du som kunde vet hva du får.

Det koster mer å satse på varer som er GOTS- sertifiserte og fairtraide varer. Derfor er det også dyrere for deg som kjøper, dessverre. Men vi vil gjøre det vi kan for å ta inn varer i ulike prisklasser. I tillegg har vi har selv erfart at kvaliteten på produktene er svært gode, så du som forbruker får igjen for pengene. Hvis man sammenlikner med de store kleskjedene som produserer, beklager uttrykket, latterlig billig. Hvordan klarer de det? DET vil du egentlig ikke vite. Vi ønsker alle å lukke øynene for det, fordi svaret er ubehagelig. Men Laurbærbarn skal ikke lukke øynene.

Laurbærbarn vil gjøre det enklere for norske foreldre å velge giftfritt, trygt og økologisk. Vi vil være med på å gjøre varene tilgjenglige for dere. Så dersom du har mulighet: Kjøp heller et GOTS-plagg til ditt barn, framfor 3 rimeligere plagg som støtter de store bedriftene med altfor mye makt. Makt til å la barn jobbe under umennseklige forhold uten lønn. Laurbærbarn kan ikke forandre verden, men vi kan være med på å støtte de som virkelig satser på en rettferdig handel. 

I januar 2018 åpnet vi et eget bruktmarked, som vi alle bør sjekke ut FØR vi ser på nye klær. Å velge gjenbruk er  det mest miljøvennlige og økonomiske valget. Hjelp oss å være miljøvennlige, samtidig som du kan gi andre muligheten til å handle kvalitetsprodukter til en rimeligere sum. Hos oss kan du sende inn igjen klær og produkter du ikke lenger har behov for og få gavekort igjen for det. Vi gjør en verdivurdering når vi mottar klærne i posten og du får gavekortet per e-post kort tid etter. Du kan sende oss bilder av klærne i forkant dersom du ønsker tilbakemelding før du sender klærne/lekene/produktene. Les mer om bruktmarkedet vårt her: https://www.laurbaerbarn.no/bruktmarked 

Hjelp oss å hjelpe. Både for naturen og menneskene sin skyld. Litt er så mye mer enn ingenting.

Ikke nøl med å ta kontakt hvis dere har spørsmål om de ulike produktene. Vi vil gjøre vårt beste for å gi deg gode anbefalinger ut ifra dine behov.

Om Laurbærfamilien

Laurbærbarn, et personlig navn.

Navnet Laurbærbarn er for oss personlig. Navnet er inspirert av navnet til vår sønn - Lauritz som betyr Laurbærkrans.

Det er ingen selvfølge at man kan få egne barn. Vi er to mødre i Laurbærfamilien, så vi kan ikke få barn sammen på den "enkle" måten. Heldigvis finnes det muligheter for oss likevel. Vi er fantastisk heldige som bor i et så fritt land som Norge, som legger til rette for at vi kan få oppleve det største i livet sammen. Det at  vi må få " hjelp" til å få barn sammen, føles ikke unaturlig for oss. Bare litt anerledes. Vår hverdag er den eneste og faktiske verdenen som Lauritz har opplevd; to mødre, to barn og enorme mengder kjærlighet fra en stor familie. For våre barn er alt både nært, trygt og naturlig.