HJELP, VI MÅ HA PENGER!

13. august 2020 10.18.04 CEST

 

Til alle dere som har interesse av å "starte noe eget", så kan vi bare si med en gang: Dersom du ikke har ubegrenset kapital, så forbered deg på at pengene tar slutt. For de forsvinner. Da gjelder det å ikke gi opp!

Vi har vært der mange ganger allerede de første 4 månedene. Og nå er vi der igjen, men i en større skala. 

Ja, vi har opprettet en god kundemasse på kort tid. Og regnskapsfører sier at han syns tallene ser bra ut. Men det er fortsatt tomt for penger! Kunder spør etter nyheter og andre varer som vi er utsolgt for eller ikke har. Nå hjelper det ikke lenger å selge en Norrøna jakke eller et par ski. Det er snakk om mye større summer. Vi har kommet dit at nå må vi enten satse eller la prosjektet være der det er.

Dette trenger vi penger til:
- Kjøpe oss hjelp til Google Adwords. Kostnader: mellom 50 - 100 000 kroner i året (her kan man komme ned i 20 000 i året, men da kan vi kanskje like godt droppe denne investeringen. Man må alltid se på hva man får igjen for det).
- Ta inn nyheter, helst fra alle leverandører. Kostnader: minst 150 000, men helst 300 000 som kan dekke neste 6 mnd.
- Promotering av nettside. Her gjør vi mye selv, men trenger fortsatt penger her også. Kostnader: 3000-5000 i måneden.
- I tillegg skulle vi helst hatt penger nok til at en av oss kunne tatt permisjon fra vår fulltidsjobber. Tid er penger.


Det siste punktet kan vi nok glemme foreløpig. Vi trenger pengene fra begge jobbene. Foreløpig må vi bruke feriedager og avspasering når det trengs. 

I denne situasjonen må vi stille oss spørsmålet: Tror vi på idèen vår fortsatt? Ja. Vi har aldri tvilt. Ok - da får vi være litt gærne.

 

Vår løsning ble å ta ny takst på huset. Vi har bygget oss en garasje og pusset opp en del siden vi flyttet inn. Så med en ny takst kan vi få et privatlån i banken. Takstmann var her i går, så vi er svært spente på hva resultatet blir. Håper det kan dekke det vi trenger! I alle fall nok til å komme oss videre.

 

TIPS: Havner du i en slik situasjon og har mulighet til lån i eiendom, sjekk ut mulighetene der! For oss ble det et mye rimligere alternativ enn bedriftslån. Bedriftslån har som regel høy rente

 

Er er noen tips til hva du kan gjøre når vinden blåser litt hardt:

1) Snakk med folk rundt deg som du samarbeider med. Ta et møte med regnskapsføreren din hvis du har en. Spør hvordan tallene dine ser ut - og du kan faktisk få et bedre svar en forventet. Det fikk vi. 

2) Har du noe du kan selge? Ikke en eneste gang har vi tvilt på idéen vår. Men likvel er det flere 10-talls ganger vi har sagt "...nå MÅ vi selge noe for å betale denne regningen". Og det har vi måttet gjøre. Det er utrolig hva du kan få samlet av penger ved å kvitte seg med det man ikke bruker. Miljøvennlig er det også.

3) Lag en finansieringsplan. Hva trenger du penger til? Og finn ut hva som er viktigst å prioritere i førsteomgang. Det er fort gjort at man betaler for fristende tilbud fra leverandører eller konsulenter, men tøffe valg må tas - og det er lettere hvis du har full oversikt over hva som må gjøres først og sist.

4) Send ut informasjon til samarbeidspartere om hvordan det står til med firmaet. Og dette er viktig: vær ærlig. De aller fleste forstår deg så lenge du får frem at du har tro på ditt prosjekt. Du kommer langt med å ta de med på reisen og uttrykke ønske om et godt og langvarig samarbeid. Kanskje får du til og med utsettelse på fakturaer og kan få noen gode avtaler ut av det. ALDRI overse fakturaer. Deal med det og finn en løsning.

5) Tenk positivt og realistisk:

"Vi er tom for varer/tjenester som kunder vil ha, men kan ikke kjøpe inn mer". 
NEINEINEI, tenk heller:
 "Vi traff blink på etterspørsel og har opprettet gode kunder". 

Det handler om å ta vare på kundene dine. KOMMUNISER! Uansett hva du selger -  potensielle kunder setter alltid pris på informasjon. Til og med såkalt "dårlig nytt". Tenk på hva du selv ville ønsket. Stillhet eller informasjon(?).

 

Har dere spørsmål, ikke nøl med å ta kontakt. Vi syns det er så hyggelig at dere sitter hjemme og heier på oss. Vi vil mer enn gjerne dele erfaringer med andre der ute.

 

- Marte og Anne Berit

Posted in blogs By Jayram Prajapati

0 Kommentarer

Send kommentar

  • In response to:* Nødvendige Felt